Fødd på Stord i det herrens år 1953, har en mistanke om at det var en bra sommer, eller en stygg kald vinter i 1952. Denne vurdering er basert på det store kullet med elever på min første skoledag .
Vokste opp i et område basert på gruvedrift, som hele tiden hadde mye teknologi, blandt annet tog som fenget en liten pjokk, prøvde ymse redskap uten løyve fra dei voksne… Fikk tak i noe mopedgreier som barn / ungdom som ble trygt forvart i skogen, og sjult for dei voksne, og lomme-penger ble brukt til bensin. Her startet min karriere med MC. Og noe av kjøreopplæringen fikk jeg av min bror og min onkel, på Jawa 125 og en gammel Engelsk Royal Endfield . Lærerikt og takker for den opplæringen med glede, tenk om fotballen hadde tatt meg også.

Min første nye sak ble en Suzuki A 50 fra 1969, denne var faktisk så lett å trimme at etter noen få titalls kilometer så gikk denne opp mot 90 til 100 kmh, vartfall på speedometeret. Sykkelen ble ombygd etter å ha studert Svenske motorsykkel blader som MC – Nytt, med blant annet selvlaget clipon-styre 🙂

Så ble det en Kawasaki 500 H1 som ikke var lett å temme for meg, med dålige kjøreferdigheter på både mann og MC.. det ble mye på bakhjulet og noe på snørra. Sykkelen var så lite driftsikker at jeg byttet til BMW i 1973, da dette var et merke som noen av mine venner kjørte, og anbefalte. Har siden den tid med et kun et kort avbrekk, hatt minst en BMW i huset, uansett hvor jeg har bodd.

Solo Sykler på min vei i livet:

Tempo Sprinter 50, Suzuki AS 50, Suzuki 1000 G, Ducati 748 R og 2 stk. 996 SPS, Honda 900 RR , BMW R 75/ 5 , BMW R90 / 6 , BMW R 100 RS , BMW K 1100 RS, Kawaski 500 H 1, Yamaha R 6, Yamaha FZR 600, Yamaha YZF 1000, Harris Super-Mono m/ PAMI motor, Honda CBR 600 rr, Suzuki GT 750 J, BMW R 1200 GSA

Sykler med sidevogn : BMW R 60 / 5 M/ ymse motorer og vogner , HMO M/ BMW motor , BMW K 1100 RS / EML, BMW K 1200 RS / EML.

Noen av overnevnte sykkel typer har jeg hatt flere av.

Har reist på treff og tur i hele Norge`s lengde siden 1972, vert i mange av Europas land på ferie med familie eller venner, alt etter sivil stand :-). Var bland annet i Østtyskland det året det ble fritt for MC å kjøre der, det var en meget inntersant tur. Mye skruing på sidevogs sykkelen, og noe sveising da veien var mest egnet for militære kjøretøy. Italia og Østerike har stort sett vert mine favoritt land samt Tyskland, og da helst i Alpene, den sørlige del i Tyskland er også en fin plass vist du liker svingete veier.. LIker meg på treff og tur generelt , det er bare økonomien som stopper meg fra å reise alltid 🙂

Kjørt litt racing med Sidevogn, som amatør i Tysk mesterskap. Dette var bare et forsøk for å se hva det innebar, det ble en 1. plass. Jeg har jo mye av livet trent på smale vestlands veier til og fra treff og ferie :-), på to og tre hjul. Så kanskje det er grunnen til at vi fra vest fikser dette så bra ?.

Kjørt noen år med solo MC på bane da dette gir meg en adrenalin rus og som ikke er sann, og en evig tom lommebok 🙂

Mine resultat har ikke vært noe å skryte av i dei moderne klassene, men jeg har kjørt NM i noen klasser og litt i Skandinavisk Open..

Så gikk jeg over til klassen Super-mono som kjøres sammen med Classik gutta. Miljøet innen Road Racing er helt supert, men det har hardnet noe til i dei moderne klassene synes jeg, det ble mindre tid til det sosiale, som for meg er like så viktig. Men i sammen med Classik så er hva vi skal grille til kvelden like viktig som selve kjøringen, og dette er noe jeg liker.

Noe endret seg når jeg gikk over til klassen Super-Mono , da ble det både 3. 2. og flere førsteplasser, sågar i det Skandinaviske mesterskapet. Morro er det, men mye styr for noen få helger, men som sakt ….. dette er helt frivilligt.

Hilsen Roger.