Hallo igjen folkens..

Nå er det skjedd en del dei siste ukene..vartfall etter Jul er det skjedd mye.

Motoren har vært hos doktoren , eller var det flere ?. Den har fått ny tettsteget gearkasse og tørrclutch med slipper clutch . Clutchen ble da også 50% lettere å betjene, og det er ingen minus..

Det var også tur at dette passet i rammen, det er kun max. 2 mm. klaring mellom clutch og ramme..Da slapp jeg å få hjelp til å kappe og sveise mere i rammen.

Blog Image

Ny vannpumpe med 50 % mere kapasitet og to nye oljepumper, nye større ventiler i innsug..og ellers nyservet sylinder og stempel.. Alle lager er også byttet, til og med i hjul og drevboss.

Og så viser det seg at jeg er så heldig at jeg har en motorblokk modell det bare er laget 20 stk. av, og dei skulle til Paris-Dakar syklene, det ble noen få til overs , og en sånn har jeg, den er forsterket..

Det er i samme slengen sneket seg inn noen hester til..og det er ikke å forakte.

Styredemperene var slutt, begge to i fjor, så nå er en ny Bitubo kjøpt inn..

Har også kjøpt inn ( min sønn ) spirawrap til å samle kabler med, så da blir det skille på farger alt etter vilken fungsjon denne har. Gul blir tenning systemet.

Blog Image

Vakumstøypeutstyr er innkjøpt og skal testes over helgen…da kan det jo hende at det blir riktig så vakkert med Carbon/ Epoxy..Så da blir luftinntakene i kåpen i dette materialet, og reserve batterikasse skal jeg også prøve å lage.

Så etter sommeren har jeg kostet på ca. 130 lapper . Og det på en gammel sykkel, burde jeg også vært hos doktoren smiley.

Men når sant skal sies, så er da driftutgifter med i denne summen, det er saker som : Diesel, Cognac, Ferjer, Bompenger og ØL smiley, dekk kommer i tillegg til våren.