Ferien i år gikk til sydligere breddegrader, etter 8. hyggelige dager i Mo i Rana, bare pakke i / på sidevogns sykkelen, å ta løs.

Ferje ble bestilt i siste liten, som er noe nytt for meg, liker å planlegge, alt i god tid, men i år ble alt til underveis. Og det gikk bra det også smiley

På ferja fra Kristiandsand til Hirtshals var det som vanlig mange andre som reiste, noen med dyrere båter en jeg våger å drømme om …..

Og andre med MC, traff en koselig kar fra Husnes, og et ektepar fra Sørlandet som ga meg og Husnesingen et tips om ovenatting, i Ålborg. På et koselig hotel.

Det ble noe skjæring på vei inn på motorveien, da jeg som hadde GPS, og skulle vise veien ikke fant dei andre, dei hadde gjemt seg…så da ver jeg på hotelet et par pils, og en Cognac før dem.

Så traff jeg et par gode venner fra nord i landet våres, dei var ikke lette å finne, da dei var på vei nord over fra Hamburg, og jeg på vei sørover, men det løste seg det også :-))

Så vi hadde en middag og kaffi sammen, før jeg reiste videre sørover, var innom venner, og et verksted i Hannover området, fikk service på BMW en. Så bar det videre, og her er bilde fra stua i en leilighet jeg fikk bo i en natt, til en meget flott pris.

Så bar det Trier for å kjøpe ny GPS da den “gamle” tok kvelden, i et forferdelig regnvær. Dette etter jeg hadde vært innom en data mann, med BMW en, så ble det noen hester mere der også 🙂

Se maks farten, og det er med sidevogn for veibruk 🙂

Så ble det å kjøre i området rund Trier, før jeg skulle møte mannen som trimmer min Harris Mono, litt opp og ned ble det, og her ble det overnatting hos en vin bonde i Moseldalen, med en DIGER samling av traktorer, som var utstilt i egnet lokale

Mens jeg hadde en pust ( vann ) i bakken, på vei ned i Moseldalen så dukka denne karen opp, der jeg satt :-))Gamle slott, noen i orden, og andre til nedfalls er det mye av i Europa, der har det nok vært aktivitet lenger, en her oppe i isen, tror jeg.Her er det blitt mandag , og motortrimmeren er på jobb, han ble overrasket da jeg møtte opp så tidlig, bodde jo i byen ( Trier ) om natten, og det dere ser her er en Sarkofag fra Romertiden som ble funnet da han la inn nytt VVS anlegg, personen oppi sarkofagen hentet museet 🙂Så er jeg kommet til Swartzwald, og en vintersports plass og nyter en kaffi. Dette etter å ha vært innom firmaet HELD som produserer MC bekledning, der kjøpte jeg nye Racing og touring-handsker, som ble tilpasset mine hender. For en service….smiley Her er jeg ankommet Østerike, og tar en liten rast, her ved vannet. Lenger borte hadde en liten flokk nonner siesta…..Skulle kanskje tatt lunsj med dei smiley.Nå er det Alpene som teller, her er jeg på vei opp til et pass, og overnatter her i dette huset. Nå husker jeg ikke navnet på alle passene jeg har kjørt i gjennom tidene, men dette husker jeg pga. noe som skjedde på hjemveien. Som dere vil se senere i innlegget / bildene. Navnet er Kutai på dette passet.

Her er passet Kutai på andre siden, på vei ned.

Og her er det enda et pass, her ble det en fin liten pause med kake og kaffi, i finværet. Det var på det varmeste 37 + grader, og det trives jeg med 🙂

Og solen skinner fortsatt, så pass etter pass ble kjørt med stor glede, her er jeg på toppen av Sarentino passet. På vei mot Italia, igjen.Her sier det seg vel selv hvor jeg er smiley . Passene mellom Italia og Østerike er skiltet på begge språk.Her er jeg kommet til Italia, og sitter i skyggen og planlegger reiseruten videre til en kjenning i Italia, men skinndress og 36. varme, så kan det være godt med skygge, og noe vann.Dette bildet er tatt på vei sør-vestover i Italia, er jo ikke så langt fra Alpene enda.

Her var det et hyggelig par som kom fram og tok bilde av meg, min sykkel og den fine naturen. Alle ser vel at det er meg ?

Enda en kaffi og vann pause, skal jo ikke bare kjøre. Må jo nyte naturen og slappe av også.

Her venter jeg på ferjen over en av dei store Italienske innsjøene, fikk tid til en pasta lunsj og vann…Er jo fra vestlandet, så en ferie uten ferje går ikke.

Her er jeg kommet fram til målet i Italia, sør vest for Varese. Mannen i blått er en kjenning fra løpet i Assen i fjor, her fikk jeg en mye info om Carbon støping, og fikk med vin, til min venn på Karmøy, han fikk jo ikke smakt den vi fikk på Assen , i fjor.

Her er det kafe besøk og pause, overnatting var det ogå mulighet for, men siden det var tidlig på dagen så reiste jeg videre. Været begynner å mørkne, jeg hadde mye flaks, så langt, det regnet mest om natten.Som dere ser så er ikke det motorveier i Alpene, og takk for det. Jeg liker å kjøre på små veier, der er folket gjestfrie, og det er mye å se på.

Dette her var den smaleste fjellovergangen på min ferie, denne gangen. Jeg møtte faktisk en MC med sidevogn, og det var ikke lett å passere denne. Så da ble det at vi slo av en prat også, du vet likesinnede……

Fjellene er ikke som her hjemme, det er nok en billigere kvalitet siden dei raser så mye. Eller kan det være mere snø om vinteren ?Her er jeg kommet ned fra et pass og må en tur på butikken, den er rett bak sykkelen, og er mindre en min garasje. Hele bygda ser dere på bildet 🙂Og her nyter jeg en pils, i rolige omgivelser. Oppe på terassen har jeg dagens klesvask hengende, er jo greit å vaske når facilitetene ligger til rette.Dette “hakket” borte i fjellet, er veien jeg kom ned til denne fine dalen, ikke bare Norge som har “skumle” veier.I Norge har vi et TV program som heter ? her ingen kunne tru, at nokon kunne bu ?

Men i Alpene er det jo sånn over alt, der bor dei flere mennsker på sånne plasser.

Ikke all bebyggelse er like fin på den Italienske siden av Alpene, men dei prioriterer sikkert som meg, vi lever bare en gang 🙂

Men naturen er vakker så det holder.

Her er jeg på vei inn i Italia igjen, det ble mange vekslinger mellom landene som ligger rundt Alpene. Og dette passet er det første jeg har kjørt som er lysregulert, 15. minutter hver time er det grønt lys.

Og grunnen var grei, her var det svingete og smalt.

Pass opp……og pass ned, uansett vær 🙂 Men selvsakt er ikke alle dager like vakre. Men opplevelsen er jo der for det, om været er litt surt.Etter et meget vått pass så tok jeg inn på Hotel , sammen med en god venn fra Tyskland. Han var også en smule våt etter MYE regn.

Traff kompisen oppe i passet. Jeg hadde en ide om at han også ver på ferie i Alpene, og sykkelen hans kjenner jeg igjen med en gang.

Her sier vel bildet alt smiley

Og det samme kan en vel si om været….sånt vær har vi faktisk hjemme i Norge også.Og her er svaret fra tidligere bilde, passet heter ikke Küthai uten grunn. Min venn som kjører først ser ikke KU-DRITEN, og jeg som ligger alt for nærme merker den, bokstavlig talt.

Her måtte det vaskes visir og klær, og først etter en time fant jeg en vaskeplass.

Og så er ferien på hell, jeg begynner på min vei hjemover. Nyter fortsatt fin natur og flott mat, og “kanskje” et glass øl smiley

Og dette som skjer her, skjer beklageligvis så alt for ofte. Trafikkuhell etter en feilvurdering ( såg det når jeg passerte ), så her sto jeg om noen tusen andre å ventet et par timer.Da er det ikke flere fine bilder å vise deg, og jeg håper du også har fått opp øynene for denne type ferie.

Gi meg gjerne noen kommentarer / spørsmål i kommentar feltet, så svarer jeg etter beste evne.