God morgen… fra Karon for siste gang, denne “vinteren” . Når jeg reiser hit neste gang, er litt usikkert, det er mye som spiller inn, jobb, får kona turistvisum om hun tar seg tid til å reise fra jobben…og en del andre private saker. Prøver jo å selge unna saker i Norge, for å få et fredeligere liv her nede. Og huset hjemme må jo males ferdigt.

I dag er det også litt sidevogn, og mye “motor, dette har vel med at jeg er en smule inntresert i dette. Tenk dere om, dere som sliter med å få godkjent deres motorsykkel med tilhenger. Se hva denne 125 ccm scooteren med sidevogn drar på, og større laster har jeg også sett. Så dette med å dra en tilhenger på en stor motorsykkel i Norge, bør da ikke være et problem.

Så er det dette med gjenbruk og ikke kastes før det er slutt kjørt. Denne scooteren er nok tiden over for, vartfall her i Thailand. Tror det er i mange tilfeller utlendinger som reiser fra sånne som dette, da redskapen er så dårlig at dei bare parkerer, og reiser sin vei.

Nå gjør jo også Thaiene dette, det har jeg sett mange plasser. Vet ikke om dei driter i det, men alt annet er det jo gjennvinning på, så det er jo bare å trekke den til en boss oppsamlings plass, så forsvinner jo sånne kjøretøy. Det er jo få mennesker som stjeler her har jeg skjønt…har ingen garantier eller erfaring der selv.

Bussen her låg jeg bak et noen kilometer, fra Patong mot Karon og som vanlig blir en “imponert” over kjørestilen, og si at dei kjører som idioter er vel å ta munnen for full, så jeg kan spytte ut, bitte litt….så vist dere ser på frontruta på bussen, så kan dere kanskje skjønne hva som har hendt. Om det var fotgjengeren eller bussen sin feil skal være usakt, men denne karen er nok ikke på starnda mere denne ferien, om han overlevde. Jeg bare såg at dei bar en person inn i en resturang.

Her er jeg på et godkjent Honda verksted og får tatt service på scooteren, det trengs jo det også da jeg ikke trenger å være som dei lokale, og kjøre til det stopper og bli like forundra hver gang. Her fikk jeg bytta gearolje, motorolje og oljefilter, samt luftfilter og sjekka bremser og smurt diverse småting. Og prisen er heller ikke avskrekkende, fint arbeid og gode service, og den ene karen på verkstedet snakket også godt engelsk. Tlbake til prisen som ble på svimlende 380.- Bath, som tilsvarer ca. 71.- NOK…

Ducatien her tror jeg er litt brukt, og dette merket er veldig dyrt her. Denne ville dei ha 500 000.-Bath for, og det er jo nesten Norsk pris. Fikk vite i går at en ny Ducati Monster, koster ca. 300 000.- Bath mere er en spillers ny Toyota Hilux med alt tenkelig utstyr, og den største motoren..og i tillegg oppstasa med flotte felger og krom deler. Så Ducati i Thailand tviler jeg på er det blir på meg, men en Toyota kanskje, en gang.

Ha en vakker dag folkens, nå reiser jeg hjem om noen timer, så resten va bildene blir lagt inn fra Njord A… senere i uken.