Dette er noe MC Avisa ikke vil ta inn …..

Noen tanker om det jeg leser i MC avisa og Bike, og jeg abonnerer selvsagt.

Her i disse bladene er det mye godt stoff for racing, touring og anna fag informasjon.
Og dess mere jeg leser, og kjører motorsykkel, dess mere begynner jeg å lure. Er jeg av den sorten som bare “tror” at jeg har kjørt mye og langt, og ikke minst kjørt fort. Er det bare en illusjon jeg lever i?
Noen har kjørt like langt som en offentlig buss kjører på 20 år, trur eg?..Ikke det at jeg ikke tror dere, men jeg lurer, men det får meg til å gjøre ting, som jeg gjør sjelden, det er å tenke 🙂 ( Ref enkelte gode venners uttalelse om meg, i lystig lag )

Og dette gjør dere på motorsykkel, med og uten sidevogn, med og uten familie. Og på all slags motorsykkel typer reiser dere, fra det mest ubruklige (min mening) til siste skrik.
Noen av di som har kjørt så lang, er folk jeg kjenner, og dermed kjenner jeg muligens alle kjøretøyene deres. Noen av disse kjøretøyene har ikke toppfart, ei heller bra fart, men kun framdrift, som knapt passer for Norske fartsgrenser, men passer godt inn i ferie køens rolige hastigheter.

Dette nesten er ufattelig å skjønne, for en enkel person som meg.
Noen har da bra ( kanskje verdens beste) kjøretøy, og kommer seg derfor lengre på en sommer tur, om det kun er da en bruker sin MC.

Ihuga vinterkjørere får selvsagt brukt sine forskjellige motorsykler mere, på en måte. Men sånne som meg, som kun kjører om sommeren (for tiden), og noe på Racingbane, (det er der alle idiotene, meg inklusiv, kjører samme veien).

Det blir altså ikke så mange, og ufattelige mange mil på meg. Men moro har jeg det allikevel.
Ta for deg 1,500 000 km, altså 1,5 millioner kilometer, og det er langt. Del dette så på 50 år, som faktisk er veldig lang tid, til å være en aktiv motorsyklist. Og dette blir med min stusselige skolegang, og en billige kalkulator, 30 000 km. pr. år.
Er ikke så reint lite det da, og da vil vel noe si: Jammen hun/ han begynte da å kjøre MC som liten, ja vel sier jeg.

Da begynte du som 13 åring å kjøre uten løyve, på en ofte dårlig sak vil jeg tippe, og jeg tviler på at det ble Nordkapp eller Venezia på en sådan sak. Jeg tror med min beste vilje, at i beste fall, ble det kanskje ble 10 000 til 20 000 km på et par tre år, på liten og kanskje dårlig moped / motorsykkel.
Jeg har kjørt til Nordkapp og til sør i Italia, på en og samme sommer, vært utallige ganger nordover, og sørover i Europa, og jaggu er jeg snart 60 år……… men millioner av km, det er uteblitt på mitt speedometer.
Jeg begynte som ulovlig mopedist, avanserte til ulovlig motorsyklist, for til sist bli en lovlig, i papirets forstand. Om jeg ferdes etter boken, kan vel diskuteres, jeg har nok glippet noen ganger med fartsgrensen, vil noe mene. Jo, jeg må vel innrømme at det har jeg, men bare noen ganger…………… pr mil.
Det er som tidligere nevnt ikke blitt millioner av kilometer på speedometeret, enda jeg har gjort mitt ytterste for å skaffe di, og brukt midler til noe som går fort, og langt både på vei og bane.
Mange ferdes nedover Europa på MC hvert år, noen med kun framdrift for å feriere, andre med toppfart som mål.

Noen skriver at di marsjer i hastigheter som ligger tett opp til min toppfart. Etter mange år på Tyske Autobahn vet jeg at i dag (2012), skal det skje noe spesielt om en klarer å marsje i 140 kmh. eller mer, over lang tid.

Sist jeg prøvde dette, var jeg helt alene som motorsyklist, på vei til bryllup i Østerrike (2011). Da klarte jeg 130-140 kmh over noe lengre tid, alt fra en halv til en hel time, før jeg måtte senke hastigheten radikalt. Dette var da langt på natt, og sikkert ikke forsvarlig vil noe si, og di har sikkert rett
Og du verden så fort noen motorsykler går, 200 +++ er ikke noe problem, og det var når di var ungdom. Altså klarte en motorsykkel for 30 år siden å oppnå samme hastighet, som en motorsykkel fra i dag, enda den ifra 80. tallet bare hadde halvparten av hestekreftene som en 2011 modell har.

Her må det ha skjedd mye rart som ikke Newton og Einstein, viste om i gamle dager.
Når jeg var ung så gikk min moped, en Suzuki A 50 jævels fort, sikkert langt over 50 kmh, i unna bakke.

Derfor lurer jeg 🙂