Da er jeg ankommet i Nord, fra Bangkok.

Men la meg begynne med noe jeg glemte fra første dagen, da jeg skulle fornye mitt et års visa. Her nede er byråkratiet fullkomment, her gies det ingen slakk. For å ordne dette må jeg ha 800 000 Bath på konto i mere en tre mnd. eller ha en inntekt pr. mnd. på over 65 000 Bath. Nå hadde jeg 900 000 Bath totalt pr. dato, men siden jeg har en forsikring i min Thai bank, så ble den trukket for noen uker siden, og jeg overførte dei siste hundre litt for sent, så hadde jeg hadde 796 800.- Bath.- altså noen få tusen Bath for lite et par dager for kort… så her følges lovene slavisk. Så da ble det å ordne med bekreftelse på inntekt, og ny runde om en uke eller så, hos Immigration.

Strøm må vi ha med denne gangen også, en kjenner jo noen elektrikere som liker måten alt er utført på her nede.

Der vi bodde i Bangkok var det stor trafikk med unge damer og gamle griser som meg. Men jeg er jo gift så jeg er vel ikke der lengre, som gris altså ?

Dette er første gang jeg har sett en trehjuler her med skivebremse på vognhjulet, og skal love at eieren ble mektig stolt når jeg kommenterte dette.

Så ble det tur med “minibus” opp til nord, ca. 3,5 time tar det, på alt fra motorvei, til nesten jordbruksland. Og gjett hvem som fikk magesjau her da…har aldri knepet så hardt igjen før, så lenge. Og å sitte som sild i tønne, med knærne godt spikra i setet foran er ei heller noen fornøyelse.

Nå håper og tror jeg st dette var nest siste gangen i en sånn, på langtur. Håper og tror at det er sikrere og mere komfortabelt å kjøre sjøl, kan vartfall stoppe å gå på dass. Så da blir det kun en risiko tur til, og det er til Bangkok å hente bilen, for så å reise opp til nord igjen.

Søppelbergene er som før, eller større. Ingen tar vist tak i dette og alle synes vist det er greit, skjønner ikke at ikke noen i styre og stell ser det ?