Da kommer det litt mere, fra det som skal en gang bli mitt hjem, på søra Bømlo. Jeg blir aldri helt Bømling tror jeg, er ikke kompetent nok til det smiley

Her er jeg begynt å panele på ene siden av trappen, og hvorfor må sånne trapper vri seg alle veier, så at det er en tålmodighets prøve å få det til å bli bra, for fint blir det ikke, vartfall ikke 100 %.Blog Image

Her må selvfølgelig elektrikeren til med mye saker også, et lys er ikke bare bare å montere, kabler og bokser over alt, men det blir sikkert bra her også. Blog ImageDet er litt over alt jobbing på meg, venter på elektriker ene dagen, så venter jeg på vindu neste dag….og så på annet materiell som ikke kommer, liksom ingen ting som blir ferdig. Unntaket må jo være meg, som snart er fint ferdig….altså en smule lei.smiley

Og der var det en ting til som kom på plass, da er det å montere blandebatteri, og så å koble vann inn, og vann ut.Blog Image Og det er heller ikke som før, faktisk noe enklere. Bare synd at jeg ikke får tak i ende avslutninger til denne rør typen. Så som alt annet, en får gjøre det beste ut av det.

For å komme enklest fra det så ble det å montere en koblingsboks til, litt mindre en den som var montert fra før. Blog ImageDa fikk jeg også bruke om igjen noen av rørene som gikk til det berømte boblebadekaret…. som ingen har sett. Så her er det vann inn, og så videre til bislaget (vaskemaskin) og til kjøkkenet. Også laget plass og samlet deler (det jeg fikk tak i) for en evt. videre utbygging, om det skulle være behov for vann en annen plass.Blog Image

Her er det vann inn fra det andre skapet, og videre til vaskerom og kjøkken. Skap og fordeling er montert i kjelleren, i tak og på vegg.

Og avløp må en vist også ha, så da ble det 50 mm. rør, det er heller ikke som sist jeg gjorde dette, da var det 32 mm. rør på avløp. Sikkert mye bedre med større rør, da tar det nok flere år før det er tett.smileyBlog Image

Og så plutselig var alle vinduene ankommet, da er det bare å brette opp armene ( hvordan bretter en opp en arm?) Blog ImageDet var vartfall ikke nødvendig å ta av seg klær, for noe sommer varme var det ikke, så langt der i fra.

For å fjerne dei gamle vinduene i kjelleren, det var en ny erfaring. Vindusrammer i armert betong, og støpt fast i huset. Blog Image

Først var det å prøve med vinkelsliper, å fjerne det gamle, det ble det bare mye støv og dritt av, så da ble slegge.

Som det vises på bildene så ble det en del støv, også på brukeren som var meg, her ble det brukt støvmaske, briller og hørselvern, men likevel var det betong støv på hele meg, inne i meg også.Blog Image

Da er det godt å sette seg i en sofa med en øl, når en var ferdig for dagen.smiley

Her er to av vinduene (50%) montert i kjelleren, og dei gamle rammene ligger også her, tungt og ubrukelig, et slet å få opp på bilen. Blog Image

Takk igjen til Reidar som hjalp meg med demontering, og montering av kjellervindu. PS, naboen var veldig imponert, vi hadde tatt ut alle fire vinduene og montert inn nye, før han var ferdig med en liten flatpakka kommode.

Han er lærer, om det skulle ha en innvirkning, men hyggelig er naboen, det kan ingen ta i fra han.

Å frakte ting på en picup, det har jeg lært i Thailand. Det er plass til alt, bare en utnytter plassen. Her er det isolasjon, lister og panel som skal sørover.smileyBlog Image

Det var alt for denne gang…kommer mere en dag.