Da har jeg vært på dykking igjen, og fått litt skjenn og lært mye nytt, faen ikke lett å lære alt dette for et gammelt kranfører hode.

Ikke husker godt nok hva jeg har lært, og ny lærdom sitter heller ikke så godt, men prøve det gjør jeg.

Har ikke fått helt draget på dette nye kameraet, er sikkert jeg som er for rask i avtrekket (snakker kamera her nå) så fokus er ikke helt på topp på alle bildene.

Her er vi ankommet PhiPhi øyene, og dette var ikke rette plassen å dykke for en nybegynner, det er ikke meg denne gangen, ikke det at jeg har ikke så mye erfaring å skryte av heller. Som det kommer frem av bildet så er det vel ikke den rette plassen, ei heller det rette været. Bildet er av han som har erfaring.

En venn fra vestlandet som er på sitt første dykk her, og på grunn av høg sjø og mye strøm så ville han tilbake til båten, og jeg skjønner han godt, var på nippet jeg også, til å gi opp.

Det var også med en vestlending som har dykket mye, og han synes alt var stas, dit kommer vel jeg også en dag, får en håpe.

Så dei første bildene er av lærer, nybegynner og mann med erfaring, og bildene tatt av en med ytterst lite erfaring. Her er det mannen med erfaring som blåser……luft får jeg håpe. Nybegynneren sin dag fikk jeg ødelagt helt, da jeg sikkert hadde for mye baby shampo i masken, og ikke fikk skjekket at dette ble skylt godt nok ut, så siste døgn har jeg hatt en skikkelig dårlig samvittighet, da jeg ødela resten av hans dykkemuligheter for flerer dager fram i tid, jeg skal jeg om jeg får rettet på dette en dag.

På grunn av lite lys fra oven, og jeg har heller ikke med meg lys, så ser dere godt ut fra bildene hvilke som har det rette lyset, her er jo fiskene nesten fargeløs på bildet, noe dei overhodet ikke er.

Masse rare skapninger er det, sikker mye tilsvarende andre plasser i verden også, men mye nytt for en førstereis under havets overflate. Her er heller ikke fargene kommet til sin rett, og synd er det. Dette er faktisk saker med litt farge på, og vakkert under å se på, men ikke på mine bilder.

Så pluttselig har jeg truffet sånn passe med lys og fokus, så flaks skal en ha.

Det kommer faktisk bilder som jeg synes selv er greie nok, og husk at jeg er en amatør på dykking og foto, og når begge skal utføres samtidig så er det ikke lett.

Her er en plante som har fått permanente gjester, kanskje dei er fra østeuropa og snylter seg til en bolig i varmen. Samme planten på bildet under, bare litt nærmere snylteren.

Så tar jeg med en laaaang og tynn fisk, den er faktisk litt kommune farget, grå og kjedelig.

Siste i dag blir en kopi av siste dykker logg, det som er inntresant er det som står nederst til høgre, det er det kaldeste jeg hadde her, og her var det mye strøm, så den amatøren jeg er så ble jeg tom for luft etter ca. 30 minutter, fagfolk har vel luft for en halvtime til. PS, jeg dykker sammen med lærer hele tiden.
Det kommer mere bilder under, og over havets nivå etter hvert. Ha en vakker dag, hilsen fra Karon og ved min “kontorpult”, med 32 + grader, og en kald Singha øl.