Da blir det i det våte element igjen, altså under vann med sånn derre dykking. Ikke det at det er så jævla tørt på land heller, men slipper dykkerutstyr dersmiley.

Hva dette er for en skapning vet ikke jeg, det virker som det er hard sak og av og til så bor det fisk og andre saker inne i disse.At jeg ikke har sjekka om den er hard eller myk har en grunn, når en tar sertifikat så lærer en at en skal ta vare på det som er under vann, og ikke komme borti eller skade noe i dette vakre, men skjøre element.

Her er jeg på ”slep” bak min instruktør, som er lett å kjenne igjen på grunn av sine hvite føtter, altså svømmeføtter. Jeg har så mye å lære at jeg tror jeg benytter meg av hans ekspertise dei neste 50 dykk…..minst.

Hva dette er, er også ukjent for meg. Må se om jeg får kjøpt en plansje eller bok som viser alt med navn hva det heter, og hva det er. Desse blå her er kanskje en form for koraller ?

Her er det en til av typen som vist på første bildet, kan virke som om det er en slags skjell sak, og vist denne hadde vært som en stor østers, da hadde det vært nok med en for et stort party.

Nå skal det sies at læreren ikke er så begeistret for dette med foto, en må jo først lære å kontrollere hva en gjør her nede, at nedstigning, utflating og oppstigning har en rimelig lineær kurve. Og dette trenger jeg mer tid på, men likevel så skal jeg gå til innkjøp av LED lys til å ha på kameraet, og dette er i samarbeid med læreren, han skal vel kanskje ta noen bilder for meg, og kanskje vise meg litt mer om hvordan etc.

Så da tipper jeg mange bilder hadde vært bedre, og fått frem mer farger. Sånn som denne fine fisken som skiftet farge når han kom inn i kameraet mitt, hvordan fisken ordner det vet ikke jeg.

Her er det en annen form for korall, som vises litt grå men er helt snøhvit gjennom mine øyner. Dette skal bli bedre håper jeg og neste gang jeg skal nedover, og så skal jeg ta med et mindre kamera også, som jeg har i lomma hele tiden. Da blir det mer bilder av det som skjer, og kanskje jeg drister meg til å lage video også men det blir over vann en så lenge.

Ser dere for dere for et fargespekter det er her, fisk og alskens vekster og koraller. Fisken er ikke så stor da, en 20-30 cm. så jeg kommer meg ganske nærme innimellom, dei fineste bildene skal jeg spare til slutt, vartfall bilder jeg synes er finere.

Dette er også et bilde som kunne vært knallfint, om fotografen var fotograf, og at fotografen hadde utstyret i orden (snakker fortsatt om foto) og at vedkommende kunne alt dette på en gang.

Her må dere bruke øynene litt, for her ligger det en skorpion fisk på en 30-40 cm, nå var det såpass mye strøm i sjøen at jeg ikke kom til med rett vinkel på fisken.

Denne er vist litt giftig, hvor mye må jeg også prøve å finne ut.

Dette var alt for i dag, nå jeg nå kun venter på at kona kommer tilbake med scooteren. Har ikke mulighet til å parkere bil der nede som mine venner ligger på stranden, og som nevnt tidligere så gidder jeg ikke gå dit dei er, det tar en 40 minutter, så jeg venter i stedet.