I dag blir det kun i det våte element, jeg skal prøve å skjerpe meg med å ta med et kamera til neste gang jeg reiser hit. På mandag da blir det dykking igjen og da skal se om jeg selv får lov å ta bilder, læreren mener jeg har for lite erfaring til å kunne to ting samtidig, og han har nok rett.

Denne fisken blir ikke så stor, kun opp til 40 cm. Navnet den har fått er Gold Saddle Rabbitfish, tipper det er et menneske som har gitt den navnet, og ikke foreldrene til fisken.

Denne finner jeg ikke i plansjen men tipper det er en form for Triggerfish, den har samme fasongen som den typen jeg nevner men fargen finner jeg ikke.

Denne finner jeg heller ikke navnet på, som dere ser ut fra bildet så er det et hull i ene enden, der jeg stadig ser at det er vannbevegelse, som om det er inntaket, eller utløpet skal vøre usakt.

Denne har jeg vartfall navnet på og det er Pacific Lionfish, en artig skapning som er vel i meste laget utspjåket. Er ikke lett å gjemme seg når en ser sånn ut, men det er kanskje skremsel den satser på ?

Desse fargerike skapningene heter noe sånt som Lined Butterflyfish. Jeg vil ikke stå økonomisk ansvarlig for eventuelle feil i innholdet i denne bloggen, da det kan forekomme feil, da skribenten ikke er helt sikker på hva han skriver.

Her er det en liten pulje med offiserer på tur, det tror jeg det er siden fisken heter Sergeant Majorfish, det er vel på vei til befalsmessa for å ta en liten pillehytt.

Denne flyndre fisken vet jeg heller ikke navnet på, så da blir det herr flyndre, som ligger å lurer i sanden, her kan en komme ganske nærme før den beveger seg.

Denne fiske sorten tror jeg heter Red Tailed Butterfly fish, og den er også en fin og fargerik fisk. Det er så mye fine farger å se i havet her, at eg er heilt imponert, så dette med å kunne gjengi alle fargene på bilder, er mitt store ønske.

Her har vi den store ålen igjen, og denne og kompisen som låg inne i denne fjellformasjonen var store, navnet kan være enten Giant Moray, eller en White Eyed Morey Eel, er det den siste så er den fullvoksen. Men om dere ser på tennene så er det ingen plass å sette inn en finger, den kommer nok ikke hel ut igjen.

Her er det første dykket med nytt utstyr, dette har jeg nevnt før. Det var en feil på en ventil som styrer luften inn til flytevesten, den fylte seg selv, så den måtte vi koble vekk, og bare koble den til når jeg kom til overflaten. Men etter noen dykk så var den i orden, da slapp jeg å reise ufrivillig opp til overflaten.

Her er jeg også uten navn på fiskene, men dere ser jo selv mangfoldet av fisk og planter i sør Asia sitt hav. Vakkert er det, varmt er det og bare kos, og det håper jeg det skal fortsette å være.

Dette var alt for i dag, så får jeg se hvor tid neste innlegg kommer, mesteparten av mine venner fra Norge er reist hjem når det blir kveld i dag, og da har jeg ikke så mange folk å besøke, og bedre tid til dette.