Det er mye som kan brennes, vin for eksempel som gir en behagelig drykk, hekser har ble brent, og i Thailand brenner dei alt……….. trur eg, utenom hekser. For deres brennevin er vel nærme det vi kallet 45 % i “gamle dager.

Nei nå er det snakk om søppel, og brenning av rismarker etter høsting, og sukker enger som brennes før sukkerroene innhøstes. Her er jeg å kona på vei til arbeiderne med noe å drikke. Vann har dei jo, så noe med mere smak på ble servert.

Grunnen vet jeg ikke for brenning av enger og planter, men søppelet er det jo for å bli kvitt, så derfor brenner vi på ny plass hver dag, så at vi virkelig får grist til med sot og rester over alt.

Dette sotet som reiser med vinden kommer selvsagt inn over alt, også i senga. Taket er jo nytt på huset og bedre kunne det ikke bli, men jeg som den stae gamle utlendingen fant ut at dette kunne ordnes. Spurt mange plasser og fant det jeg savnet til slutt, og det samme selges jo i Norge. Her trenger vi ikke føner for å legge det på plass, ikke hadde vi fagfolk heller, for jeg så feit som jeg er blitt, tør jeg ikke gå på taket. Det er tynn aluminium, og dertil tynt bjelkelag med rikelig avstand. For det kommer vel ikke snø her enda, håper ikke på det ?

Det var det for denne gangen 🙂