Det har tatt lang til å renovere et bgammelt hus, og like lang tid på å legge inn bilder her.

Her er vi i gang (kona og jeg) med å renovere det siste rommet som ble strippet helt til beinet, eller sutak som det kanskje heter.

Her ble det skrudd nye lekter på sutaket, med rett lengde på skruene så at dei ikke gikk gjennom pappen, som er på utsiden. Lektene ble også limt i sin fulle lengde, dei skal jo holde isolasjon og panel..

Ytterveggen steamet kona helt ned, fjernet all tapet og så slipte hun resten, så ble det oljet med en type lakk som ikke skal endre farge. Fint å ta vare på tømmerveggen.Så ble det stiftet vindsperr på lektene, med plassering så at all lekkasje vil vise umiddelbart ved hver bjelke, dei ble også synlige og behandlet som ytterveggen.

Så ble det skrudd opp 1,5″ x 3 ” så at det ble isolert med 75 mm. isolasjon. Glava er sikkert bra, men Fy..F..en for et stoff å jobbe med.Så ble det montert spotlys kasser i mønet, og dei passa ikke over alt da jeg ikke er snikker………. heller. Men det ble da godkjent. Ikke lett å montere alle stendere i et hus som ikke er litt skakt, men veldig, og 3,5 meter under taket.. Og når en kun kan kjøre kran, såvidt, da blir det sånn 🙂

Så blir det panelt helt nede i fra yttervegg/gulvet på denne siden, for så å bygge en uisolert knevegg utenfor, som skal bli et kott. Passer til kufferter etc. da det ikke blir rått der.På motsatt side ble det en lavere knevegg, som ble isolert. Selvsakt dør der også da alt elektrisk til en del av stue, kjøkken og soverom ligger bak her. Som dere ser så har jeg lagt opp til at gamle bjelker og vegger skal være synlige, der det passer sånn.

Da er kneveggen på plass, ferdig isolert og dør montert.Da er mesteparten av rommet ferdig, isolert etter det jeg tror er rett, og uten hjelp fra kona hadde jeg aldrig klart å panele hele rommet alene.

Synes selv at det ble bra smileyOppe i hver ende på taket er det montert rustfrie perforerte plater, dette for ventilasjon mellom kryploft, soverom og over spotlysene.Har også kjøpt meg litt hjelp til noen lister, da var jeg drit lei. Døren sto orginalt på høgre side i bildet, men ble flyttet på gunn av dør/takhøyde og mere utnyttelse av plassen på baksiden. Dør inn til krype loftet måtte også lages, feieren skal jo ha tilgang til alt 🙂

Her det det på baksiden av der døren til det nye soverommet, har vært, her ble det hyller og god plass for MC ferieutstyr. Veggen til høgre er laget som en dør, så at feieren også kan sjekke her.Her er treffsakene og litt annet funnet sin plass, her er det tørt og alt er tilgjengelig.

Her er soverommet ferdig, skyvedørs garderobe er også montert, dette utenfor kneveggen som ble isolert…………. FERDIG….Yess smiley Det var alt for denne gang.