Turen hit har gaatt fint, ikke et eneste nesten uheld en gang, enda forutsetningene ligger til rette for dette over alt. Forbikjoeringer, det skjer der det er plass, saa om vi skal kalle det rett eller feil side, det vet jeg ikke. Og naa er jeg blitt helt lik selv ogsaa, unntaket er doble sperrelinjer, der har jeg ikke blitt helt Thai enda.

Dette er hotellet jeg bodde en natt paa, ikke all verdens men greit nok, frokost innkludert, den var nok grei vist du er Asiat, jeg sliter med saann mat til frokost, vartfall det dei hadde her. Men middagen, en biff med masse tilbehoer, det spiste jeg paa en annen plass som var vist den eneste som solgte saann mat ? Biffen var blandt det beste jeg har faatt servert i Thailand, med masse godt tilbehoer. Pris for biff og hotelrom: 197.- NOK etter dagens kurs, er ikke noe aa si paa det.Hovedgaten fra hovedveien og bort til hotellet, det var tydligvis en markeds plass, det var ingen der naar jeg jeg ankom hotellet, og etter en rask dusj saa var jeg ute av hotellet, og vips saa var markedet paa plass, mye mat….i sol og varme.Og hva fant jeg saa, ikke det at jeg maatte innom paa besoek der, men en kristen kirke, men burde kanskje tatt en tur naa jeg tenker meg om, men naa er det beklagelig vis for sent. Det er vartfall foerste gang jeg ser noe saant her i Thailand, men jeg vet at det finnes. Ny dag og nye muligheter, naa er jeg paa vei mot Phuket / Karon ( Beklager at tegn og bokstaver endrer seg hele tiden, for det er det EDB maskinen som styrer, se hva jeg fant…Ææ. ) Og turen fra Chumphon gaar ever en fjellrygg mot Ranong / Khao Lak, og paa en mindre vei jeg beklageligvis ikke husker vei nummeret paa. Det er noen bra fjell i bakgrunnen, men dei kom ikke frem skikkelig paa bildet, for mye skodde. Dette er jungel, ingen tivil om det enda det er stroem kabler, veier og folk som bor langs veien. Naar det ligger elefant avfoering i veikanten, da er en ikke midt i byen. Hvet ikke hva jeg skulle gjordt om jeg traff paa saanne dyr, dei oedelegger fort en HiLux, med innhold, om dei har lyst. Det var ikke mange plasser jeg kunne stoppe, veiskulderen var for liten, og groefta for dyp, ikke saa godt aa se paa bildene at dette er jungel, vartfall naar bildene er tatt med et lomme kamera ( har tatt kameraet opp av lomma, sann at bildene ble litt bedre) Hadde det vaert lett aa stoppe / parkere bilen og hatt et bedre kamera, da skulle det blitt noen fine bilder. Det dummeste av alt………… er at naa kom jeg paa at jeg har et kamera her i Karon, med 110 mm linse, hvorfor bruker jeg ikke den da……….. jeg er en dust. Veien gaa mye opp og ned, mye mere en bildene tilsier, paa en maate som vestlandet, men med mykere kurver. Var faktisk flere steder skilt med 8% stigning, og det er vei ikke saa ofte en ser hjemme heller. Dette er faktisk den flotteste bilturen jeg har hatt i Thailand, kona var skeptisk til dette ( muslimer muligens ? ) For mye av dei plassene jeg kjoerte gjennom senere paa turen, var muslim land, minareter over alt. Uansett hvor fort eller sent jeg kjoerer, saa maa dei forbi, saa paa denne turen slapp jeg forbi alle som bak meg, saa fort jeg kunne, jeg var da paa tur. som sakt jeg fikk vel en tre timer paa en vei jeg ikke husker nummeret paa, og siste del av turen gikk paa Higway nr. 4, frem til broen over til Phuket. Her er merkelig nok vannet ganske klart, men en ser jo paa elvebredden at det har vaert hoegvann her ogsaa, flom heter det kanskje? Var imponert over hvor fort vannet har forsvunnet etter flommen, og saa er vannet saa klaert. Flommen mellom Phuket og Hua Hin, paa oestsiden av landsdelen var hardest der, derfor tok jeg er tjangs over denne her veien i stedet, etter tips fra noen andre, var et godt tips baade naar det gjaldt vaer og terreng. Og her ser en hHva som ligger igjen etter flommen, er ikke smaateri naar dette ligger paa enden av broen, saa broen har vaert sterk, som har taalt dette. Flommen / Regnskyllene som har vært enorme her neste, har gjordt sitt her oppe i hoeyden ogsaa, men naar en ikke ser store fjell, saa skjoenner jeg lite hvor alt vannet kommer fra, men det er nok en natur jeg skoenner heller lite av, maa kanskje lese litt da.Men nar det regner mye her, da er det mye, saa det er vel grunnen. Vind har det vaert ogsaa, ikke ulikt hjemme paa vestlandet, naar det regner som verst, da blaaser det som oftest ogsaa. Her det vel noen som er tom for stroem, og det er jo trist naar en bor saa langt fra det vi kaller sivlisasjon, men kanskje dei har det bedre en oss tross alt. Bare denne lille jord skraaningen bærer preg av mye vann, og saan loesmasse som dette er nok farlig naar den er mettet av vann, og er i bevegelse, den stopper ikke for noe, som ikke er nærmere en bunkers i stoep og utforming. Her den foerste stoerre sivlisasjonen paa vei over fjellet, saa her var det mulig aa faa kjoepe seg noe mat, som er nærmere det jeg liker, en ikke liker. Men fortsatt er det mye skog og jungel igjen, foer jeg ser Karon. Dette kan vel kalles tett vegetasjon, eller jungel paa fagspraaket, inne her toer jeg ikke gaa, uten veileder og gummi stoevler opp til vomma. Hva som lever av saker inne i dette, det har jeg en viss formening om, derfor er jeg kun paa veien.