Jeg er jo begynt å utforske området, ikke bygda for det er stort sett fort gjort. Og med område så mene jeg minst en times tur med bil, en vei, det er stor avstander her, er som i nord i Norge. Men her måles det ikke i kaffi kok, men hvor mange måltid en rekker 🙂
Og ris med tilbehør, det blir en litt lei av, vartfall jeg. Thailenderne har mye rart i sammen med ris, men noe tar kaka, og jeg tror det kalles Pala`eller Para´, Svensk surstrømning lukter bedre, nå hadde jeg med meg et spann bak på bilen, det er tak over lasteplanet, nå står det til lufting.
At noen kan spise dette sammen med annen mat, er for meg helt ufattelig, men dei lokale dei nyter det. Vi er alle forskjellige, og når dei spiser dette, da tar jeg Toro`s tomatsuppe med makaroni 🙂Det gjelder å ta med seg litt ymse fra Norge, for her på bygda finnes det ikke mye vestlig mat. Så jeg har tatt med makrell i tomat, kaviar, knekkebrød og tomatsuppe. Når en ikke har sement blander, da bruker en denne metoden, det fungerer jo, søster, svoger, svigerinne og bror tok jobben, så at det blir mindre gjørme inne foran huset.Noen er mere glad i nettbrett, en fysisk arbeid 🙂 Og ikke glad for at jeg tar sånne bilder.Og jammen var det “noen” som hadde glemt at dette var ny støpt, så da vil dette merke vare så lenge det er betong der, som et “minne” om dårlig hukommelse 🙂Her har vi fått montert en presenning for å dempe sola om ettermiddagen, for det har en tendens til å bli lunt og varmt her jeg sitter å drikker kaffi, og knotter på PCen, prøver fortsatt å skjønne denne MAC saken, tror ikke jeg evner det uten mere hjelp.Her sitter familie og venner hver dag, og pusler med hobbyen sin… mat 🙂Og her en musikk anlegget, som blir flittig brukt i forbindelse med dette å bli munk, bryllup og begravelse. Denne gangen her var alle tre seansene i løpet av vel en uke, og ved begravelse så spilles, snakkes og bønner blir lest opp, hele døgnet. Ikke en eneste pause i 3 døgn, det var da en skulle hatt soverom under jorden, med 1 meter betong i tak og vegger 🙂 PS, det er et eget bensin aggregat som driver dette. Å smøre kjedet eller annet, det er vist bortkasta penger her. Fatter ikke, at dei ikke skjønner at dette er økonomisk, da vil vel alt vare noe lengre, og slipper å kjøpe nytt. Men nå skjønner jeg ikke hva som er lurt her heller, det er kanskje en god grunn ?Beklager at bildet har feil retning, grunnen er en kombinasjon av mAC, og meg. Men å bytte dekk, det gjør en ikke før en må, går sikkert et par sesonger til dette ?Her er det tre ungdommer som skal bli munker, det var en stor seanse en hel dag, og litt til. Det er mye bønner ( tror det er det ) og annen tale, i lang tid. Det er ikke lett å sitte slik i times vis….men dei får det til.Så skal håret klippes av, det begynner vel med landsby høvdingen ? og så går det nedover, her er det kona som klipper av litt hår på sønnen til dattera til søstera, tror det blir noe sånt ? Det er mora til gutten som holder fatet, som håret blir samlet i.Og når ikke alt blir skikkelig laget, da har vi fått er reir med duer på taket, altså det nederste av dobbel taket. Der har dei selvsagt barn ?. Vi har tettet alt unntatt en åpning, og der har jeg satt in en provisorisk trapp, sånn at jeg håper at barna snart finner veien ut. Hadde kun en plank og tau til å hjelpe meg med. Liker det ikke mye med den due driten på taket, følger jo med en del krypdyr ! Så kanskje taket må rives en dag ?Og her er ungdommene på vei til tempelet, jeg tar bilde i fra bilen som jeg kjører ( ikke alle var edrue nok til å kjøre ) Hver familie hadde egen bil, der toppen i familien og gutten satt bakpå, jeg kjørte kun bort å parkerte, og gikk hjem. Jeg synes ikke det er samme stasen som kona, vi har forskjellig syn på dette, og forskjellig oppvekst i sånt.
Da gir jeg meg for i dag 🙂