Jeg er fortsatt i Thailand, og blir enda en stund til. Varmt og godt er det, vartfall for en som ikke liker snøen mere.
Og på Bømlo, der har min goda nabo ordnet vannlekkasjen i garasjen, så da var en bekymring vekke, det kommer jo som oftest flere 🙂
Her har jeg vært på reis både den ene og andre veien, noen bilder kommer nå, og noe kommer senere. Hodet er fullt av opplevelser, og å huske alt er heller ikke lett 🙂Det er mye fint i naturen her, blomster, trær og frukter. Det sies i Norge at biltrafikken ødelegger vegetasjonen, men det tror jeg ikke noe på, for her gror jo veier og jernbane igjen, og et diesel tog, og dieselbil her forurenser ikke mindre en i Norge, det skal jeg prøve å fa tatt bilde av en gang.
I Norge tror jeg det er saltet søm dreper, for i Norge skal det ikke være salt i store mengder så langt fra havet.Det er jo ofte irriterende at en ikke har med seg et skikkelig kamera, når en først er på en sånn plass. Jeg har jo, men ikke i dette landet, og det er ofte lite plass i bagasjen.Denne gardintrappen er ikke laget for feite nordmenn, det fikk jeg erfare, nesten på øverste trinn, så kollapser hele trappa, og jeg med hodet først i flisene ( heldigvis var det ikke noe vitalt som traff gulvet først ) , datt også over en ny stor vifte, den kommer heller ikke til å gå mere. Så da ble det plaster og bandasje i år også 🙂
Så var det å finne et Resort eller lignende her oppe i landet, som jeg kunne ta familiens barn med på bading, fant via nettet, og brukte GPS for å komme på rett plass. Dette er noe dei liker, og dette er ikke dagligdags for dei. Gleden var stor, og litt skuffa når jeg ville hjem etter 5 timer, er jo en times kjøring hver vei også 🙂Måtte sitte badevakt da dei ikke er noe til å svømme, prøvde å lære dei dette, men ikke lett når jeg ikke snakket Thai. Den minste på forrige bilde ble jo dratt på dypt vann av den største, og da var det bra jeg var i nærheten, hun sank jo som en stein. Og her er jeg med på enda en Buddha seanse, jeg ble for det meste sittende på en stol å glo, og da slo det meg at sånne trær som dette, det tror kanskje mange Thai damer at vi har hjemme, i vår Norske hage 🙂Her er det noen yngre damer, som ikke har samme forholdet til Buddha, eller kanskje det er sin egen Buddha i form av telefon, som kanskje er mere viktig i livet ?Og her er vi alle i det rette element…mat… som ofte samler folket.

Det er mye kjøretøy som går på gass her i Thailand, virker som dei kanskje er litt latere, men dei kommer frem…og dei soter ikke, som ellers en lastebil med oppskrudd dieselpumpe, og dårlig luftfilter 🙂 Nå er vi på vei til en liten plass som heter Doonsad ( tror det heter det ). Her skal vi over et mindre fjell, i Norsk målestokk, men veldig fint og interessant område.Er vel ikke så mye å si om bildet, det er fjell og en lat lastebil, som det var en kamp å komme forbi 🙂
Er en annen tekst på skiltene her, ikke at dei er på Thai, men dette er store dyr, og er dei i dårlig humør, da blir en Toyota Hilux liten. Jeg har sett klipp på You Tube 🙂Her er det en liten luring, han skulle montere et rygge kamera som skulle vises i min GPS / DVD spiller, etter en dryg time så gikk ikke det, men han hadde saker som var bra sa han..ryggekamera i nytt monter innvendig speil, med videoopptak begge veier. Kamera og hele driten river jeg nok ut en dag. Men høyttalere var han i interessert i, på bilen han var det over 100 høyttalere montert, tvilsom kvalitet men mye lyd. Det er mange slags hobbyer folk har 🙂Månen er jo stor her, og som en annen så har en dag ( en Norsk ) at han sleit med å overbevise en om at det var samme månen som i Norge. Kunne blitt et fint bilde med rett kamera.Her er vi ute å spiser med Morten og kona ( det er hun som tar bildet ) Han og kona har bodd lenge her, og trives med det. dei driver med gummi trær, og da selvsagt salg av gummi. Her er vi å spiser i Kranuan, på en Tysk restaurant, dæven kor det smakte med Snitzel, med pommes 🙂Så har vi reist til Burriram for å lokalisere hvor banen for MC løp etc. var, lagt det inn på GPS, det samme med hotell. Og da var flaksen på min side, det var VM i Super bike denne dagen, riktignok løp nummer to, men det var gøy. Neste gang må jeg ha med ørepropper, da det ble mye støy under tribune taket. MotoGP skal også hit til høsten 🙂 Og plutselig såg jeg en Karmøy bu her, en fra Sandve tror jeg det er, helt til mannen snur seg. Karmøy mannen kjører jo Ducati, og er veldig interessert i dette 🙂Og her kommer vinneren i mål, også på en Ducati.
Turen fra Doonsad til Burriram tok en del timer, men var verdt det. Så ble det overnatting i en litt sliten hytte, men greit nok. Så var det kun Thaimat å kjøpe i nærområdet, jeg bestilte IKKE strekt mat…..måtte kjøpe med flere øl til rommet, for å døyve det, altså chilien 🙂
Så ut på neste dag ble det å kjøre tilbake til Khok Charoen.