Da er vi videre på tur, og denne gangen har vi tatt med dei to eldste jentene i konas familie, der ingen av dei små barna har vært på ferie, lengste turen er nok til LopBuri, sammen med meg eller familie 🙂
Jeg ville lære dei litt om historie, samt at jeg også er interessert i saker som skjedde i siste verdens krig.
Vi har vært på museum, som ikke imponerte så veldig, men jernbanen, broen og turen er en historie en bør få med seg.
Fant et fint hotell hos han der internett, der alt var stas ( burde allerede da skjønt tegningen ) Hotellet var ganske nærme broen, var ikke nærme med bil en gang 🙂
Jeg fikk bestilt et stort rom til alle fire, familie rom hette det, men pga. det tok så lang tid med visa for meg, så måtte vi utsette avreise med en dag….Obssss, da var ikke dette pene rommet ledig lengre, men kunne få et annet rom for samme prisen ?
En enkel gjesteseng ble satt inn, og det hadde det bodd tjukkaser som meg i tidligere, så det ble en del rokering for å få dette til.
Betjeningen var hjelpsom og hyggelig, frokosten var grei, men ikke mere.Her er det den vanlige foto seansen utenfor hotellet, det kom på 4300.- Baht for to netter, og det synes jeg var dyrt ?Og her er broen, det meste er vist fra den ble bygget, var vel bare midt seksjonene som ble bombet ? Jeg i min naivitet trodde at toget gikk ofte, og at det ikke var så lange turen…..der bommet jeg igjen 🙂Om dette er kopi eller hva av bombene som ble brukt, det fant jeg ikke ut. Så der kan jeg ikke informere om noe. Den første dagen kom vi ikke med toget, så da ble det å gå rundt om, å ta bilder, å gjøre seg kjent med noe av området.
Her er mere info for den som vil lese mere:

https://no.wikipedia.org/wiki/Thailand%E2%80%93Burma-jernbanen

Og denne plaketten / minne tavlen bør en vel ha med, bilder etc. er lettest å lese og se på vanlig EDB maskin 🙂
Samme broen, jeg har bare flyttet meg litt 🙂 Og nede ved elven er det flere flytende restauranter, men det var det bare jeg som hadde lyst å se, og å spise på ?Beklager at jeg ikke klarte å ta bilde av hele tavlen, så at den er lesbar for dere.Og sånne bilder må en jo ha med, dette er for jernbane stasjonen som er nærmest broen. Der gikk ikke vi på, ble anbefalt å gå på inne i byen, da var det mindre folk og mas.Når det gjelder dette bildet, og neste så er jeg på bar bakke, men tipper at dette var tog som ble brukt etter krigen, men det er kanskje noen her som vet mere om dette ?
Når denne er brukt er jeg usikker på, men det ser ut for en redskap som ble brukt til å frakte saker med, eneste jeg fant ut var at motoren var en 6. sylindret sak. Kreative har dei jo vært dei som laget denne 🙂Dette er vel kanskje deler, fra den første jernbanen dei prøvde å bygge ? Synd at det ikke var noen info noe plasser om disse sakene.Her er jeg og kona, jeg må jo være med på et bilde 🙂 Det er meg i kvit T-sjorte, den i svart er toget 🙂Dette er fra krigs kirkegården, det er en egen fløy for Japanere ( tror jeg ) der gikk jeg ikke da vi hadde litt liten tid til toget gikk, trodde vi.Har jo som sakt før, ikke et optimalt kamera for sånn bilder. Men jeg har det jeg bruker, alltid med meg. Dette er kirkegården, som er diger, jeg har bare bilde av en liten del. Så langt jeg fant ut så var det ingen fra Norge, som er gravlagt her ?Dette var et tog som sto ganske nærme jernbanestasjonen i sentrum ( tror det var sentrum ) Er ikke noen liten maskin, vet ikke vekt eller noe her heller, men det må være mange tonn, da det er digert.
Og her er vi, dag to, og venter på toget som skal ta oss over broen, og videre. Å finne ut når toget gikk, og hvor vi skulle reise, det var ikke lett. Uten en kone som snakker Thai, da hadde jeg slitt mere. 🙂
Fortsettelse følger en annen dag 🙂