Da er vi kommet til dag to, der jeg avsluttet siste innlegg. Så nevnt i forrige innlegg så var det ikke lett å orientere seg om rute tider, og hvor vi burde gå av toget, ei heller når vi ville være tilbake.
Men kona fant nå ut av det til slutt, tok bare 30 – 40 minutter. Og jeg som i alle år klagde på HSD sin rutetabell, så dere som sliter med å finne ut av buss, og ferje ruter på vestlandet, det er enkelt i forhold 🙂
Denne gangen blir det mest bilder, og lite tekst, da bildene taler for seg selv, håper jeg. Dette er vognene vi skulle reise med, det var to typer vogner, noen med litt skum i setet, og noen uten. Heldigvis kostet vi på oss dyre seter, sikkert langt over 100.- Nok for fire personer. Selve toget kom fra en annen stasjon, med vognene med dei ukomfortable setene, og koblet seg på dette vognsettet vi satt i. Alt var diesel drift.Kikkelig klokke hadde dei vartfall på tog stasjonen 🙂Dette er en dal av “kuvognene” og fremdriften som får oss til bestemmelse stedet.Selve toget er jo ingen høydare, men alt som vi passerer er interessant, så i noen tilfeller kjørte toget for fort, og tror i samme slengen at det ikke kunne kjøre fortere pga. selve banen, det vinglet en del 🙂 Sånn som dette bor faktisk mange enda, uten strøm og vann, og har det sikkert like godt som oss andre 🙂Men her tipper jeg at dei har innlagt strøm, skulle bare mangle når en ser bak huset 🙂 Flotte hus, og at dei er opp fra bakken, det er vel en grunn for det ?Skiltet sto på vei ut av byen, og for meg er det umulig å lese dette på Thai. Her er vi på vei vekk fra byen, over den berømte broen. Denne jernbane strekningen som Japanerne ville / prøvde å bygge her, den skapte mye lidelse og død. Når en tenker på under hvilke forhold fangene / arbeiderne levde under, så er det for meg utrolig at noen overlevde ?Den yngste av jentene var veldig interessert i det meste, den eldste hadde et mere avslappet forhold til dette. Men hva kona og jenta ser på her, det vet jeg ikke 🙂Du verden så mye jordbruks land det er i Thailand, og dette området skilte seg ikke ut på den fronten. Det er ris, frukter og sukker, over alt. Noen plasser passerte banan trærne med bare centimeters avstand fra toget.Om det er elven Kwai som er her også, det vet jeg ikke, men såg stadig en stor elv langs jernbanen. Det var faktisk hoteller og resorter her også, og mulig å kjøre hit med bil.Det ble ikke laget større passasje en nødvendig ser det ut for, her var vel toget som skulle frem, som var målet.Stor var vartfall elven, og som vanlig så bor det folk ved, og på elven. Her det sikkert mye tilgang på mat, da det er vann til plantene, og kanskje fisk i elven ?Det var mye reserve materiell mange steder, pukk til å ha under svillene, nye sviller og nye skinner. Det var flere lager med sånt, på den strekningen vi reiste 🙂Her har jentene fått seg caps, med broen over Kwai på, var litt stas det.Som nevnt tidligere, det er mye jordbruks land her også, så noen må jo være flittige som får til alt dette.Så ble den største litt trøtt, det er hun litt for mye spør du meg, og hun er veldig tynn. Så dette har jeg tatt opp med kona, får hun bra mat hjemme ?Ikke alle jernbane stasjoner var like store, denne var heller liten, men stort utvalg i mat og drikke.Var litt skeptisk av og til, tørr jeg dette. Jeg strakk bare armen litt ut og gløtta med ett aue. og tok bildet 🙂Her var det som dere ser, en trapp ned til forskjellige hus og hytter, om jeg ikke husker feil. Det er mye salg av tenester, som har med vannet å gjøre, det ser dere nede på elven.Beklager treet som sto i veien når jeg tok bildet 🙂 Jammen var det ikke en del mennesker som kom rekende på elven 🙂Da er vi kommet på den også berømte tre broen / passet. Denne er vel kanskje av nyere dato, altså etter krigen. Den / dei originale datt ned tre ganger, om det var sabotasje eller ei, det vet ikke jeg.Vet ikke om jeg kan kalle det bro eller ei, men fagverk som er bygd av tre, er fascinerende og med fjellet på den ene siden, og langt ned til elven på andre siden, så var nok ikke dette en lett oppgave på 40 tallet, med fanger som var avmagret, og sinna Japanere som brukte vold og tortur ? Jeg vil tro at mye av dette er endret siden den første broen, som datt ned, kanskje det ikke var skikkelige betong føtter der da ?
Her er en video jeg har funnet på YouTube, som viser dette:-)

https://www.youtube.com/watch?v=gD1pu1K2c9M

Her var det også noe greier, på andre siden av elven. Var noe sportsgreier, så det ble ikke studert så nøye 🙂
Da var dette siste bildet for i dag.