Det ble mye bilder i Kanchanaburi, og på og ved broen over Kwai, samt et museum. Det siste hadde en del, men jeg hadde forventet mere, men dei som bodde her etter krigen, var vel mere opptatt av å skaffe seg husrom, og mat ?
Det er som alltid en grunn til det meste, og som vanlig så vet ikke jeg det 🙂
Om denne grotten ble brukt som bosted for en ene eller andre under denne byggefasen, skal være usagt, men i dag er det en form for bønne rom. Og det er sikkert mye historie der, som ikke jeg fikk vite ?Her er vi på vei inn til grotten, eller tempelet ? Det var vartfall en stor grotte, der det var spor av historie, så det har nok vært mennesker der, når jernbanen ble bygd.Ser litt rar ut hele konstruksjonen, men nå ble det vel ikke brukt mere midler til dette, enn nødvendig. Pengene og utstyret gikk vel for det meste til å krige en annen plass i Asia. Var nok ikke lett å bygge her, løst og råttent fjell, og jord som reiser med regnet ?Har litt tro på at mye at dette er endret fra den opprinnelige banen, betongblokkene nederst? kan dei være så gamle, og mye av treverket er nok av nyere dato…. trur eg ( som vanlig )Da er vi inne i grotten, som selvsagt har fått en stor Buddha figur, det er vel sånn det skal være også. Er jo mange minner fra området, og dei fleste minnene er vel heller triste, og da kan Buddha være til hjelp, for di troende.Og her blir det bønnen lest opp, inne i eget hode eller høgt, det er vist opp til hver enkelt. Jeg skjønner ikke religion, så dere får bare beklage om jeg støter noen, det beror på min uvitenhet .Vi tro at dette er en naturlig vannkilde, som har blitt brukt av dei som har holdt til her, synd er det av noen kaster boss etc. i brønnen 🙁
Her er bildet tatt fra der vi spiste lunsj, mat må en jo ha, og dette var en flott plass sånn sett, god mat og stor utvalg, og naturligvis noe dyrere en vanlig, men sånn er det der turister ferdes. Er jo på samme måten i Norge 🙂 Om dei båtene på elven er for overnatting, det er jeg også usikker på, men jeg tipper det.Dette var ende stasjonen for oss, men banen går lengre. Det var hit kona bestilte tur til, jeg var lykkelig uvitende om hvor langt vi skulle, og hvor vi skulle, var bare glad for at vi kom oss dit 🙂Dette virket gammelt, og det er fortsatt i bruk, er nok noe med vedlikehold av banen, kunne se sånn ut.Og så kom toget, for returen. Da var det bare å stige på og kjøpe billett, det siste ble utført på toget, da tur retur ikke var mulig å handle. Det er vel noen som har snyltet, som gjør at dette ikke går lengre ?Lunsj restauranten sett fra toget.Det var som tidligere nevnt, en del resorter på andre siden av elven, sikkert en fin plass å bo noen dager. Mulig en må reise med båt dit, for jeg såg ingen vei på andre siden. Det siste betyr ikke at det ikke er vei. men jeg ser da ikke alt, så gammel som jeg er 🙂Etter noen minutter med toget, på returen så dukket dette opp, tipper det er Hotell inne der, og der er det vei, for hvordan ellers, skulle bilen kommet seg dit 🙂 Så da kan jeg også kjøre dit, neste gang som jeg håper at det blir.Her ved dette hotellet var det muligheter for å ta deg ut, med klatring og annet.. Jeg foretrekker å ta meg ut også, ved bassenget og bar tilgjengelig 🙂Så slutter jeg for i dag, med mere jordbruk, om fjell, som det heller er lite av der jeg bor, i Khok Charoen.