Da får jeg lage en liten epistel igjen.
Det er sikkert mye som kunne vært fortalt om dette området, men som den figuren jeg er, så hadde jeg ikke lest meg nok opp på emnet.
I dag er det siste rest av tog reisen, og så til museumet, det blir mye kjøretøy, og jeg trenger sikkert noen gode kommentarer and motorsykler på museumet.
Det er en del kjøretøy der, som jeg vi anta er fra Europa, og da ervervet av den Japanske hæren, og da malt Japanese på dei ?For å være ærlig, for det skal man jo, for det sier våre politikere 🙂 Denne turen var nok mest interessant for meg, om barna og kona hadde samme gleden, det tviler jeg på. Og skylle det bli en tur til, da vil jeg reise sammen med en venn, som har samme interessen.Og til slutt så gikk lyset for begge to, det hadde jo vært et par døgn med mye opplevelser, og mye mat, sånn som ikke blir servert hjemme 🙂Da er vi tilbake på broen, som er omtalt så mange ganger. På returen så går vi av på stasjonen rett ved broen, for der er jo museumet ( Et av byggene helt til høgre i bildet ).Må jo ha med bilde av jentene, og broen, og noe av turen likte dei små frøknene veldig godt 🙂Her er et av dei gamle togene som ble brukt under krigen, det var ikke renovert, og kanskje det er like bra. Men bilen oppe på kull vogna, det ser ut for meg at det er en Mercedes leget på 50 tallet. eller senere. Så hva den gjør der, det skjønner jeg ikke.Dette bildet forklarer seg selv.Denne bilen har jeg nok delt på et annet fora en gang før, tror jeg. Dette er nok en veldig hjemmelaget bil, som jeg tipper er laget på 60 tallet.Men flott er den, og veldig liten.Og dette kjøretøyet er nok mere manuelt, og sikkert tidsriktig i forhold til krigen.Dette er vist et lurium våpen ? Som står på deler fra den gamle banen, vist jeg skjønte alt rett.Her står teksten, for di som klarer å lese det, og enda viktigere, hva slags våpen kunne dette være, eller ble det brukt ved bygging ? Her på dette museumet var det mye jeg ikke klarte å skjønne, da det var manglene tekst, og manglene informasjon i mitt hode.Bildet sier alt selv, og deler av broen er vist for et par bilder siden, og kommer under her også.Dette skal forestille noe av broen, og jernbanen som ble bygget av fanger, under særdeles dårlige vilkår.Dette var en av transport vognene for fangene, var ikke mye komfort der tenker jeg .Dette skulle vel være en illustrasjon over en plass der dei døde ble lagt, eller rett før dei døde ?Dette var sikkert hjelmer fra krigen, og det såg ut for meg at dei fleste var Japanske, men arrester meg om jeg skriver feil ?Denne båten ble brukt av Japanerne, for å frakte folk, og annet, samt syke personer ?Her står jo hele teksten, så da kunne jeg spart meg, med å stable så mange bokstaver, i forrige innlegg 🙂Denne sykkelen klarer jeg ikke så dra kjensel på, men det gjør sikkert noen av mine lesere ?Dette er jo en BSA, det ser jeg, og dette er vel noe Japanerne tok fra dei Engelske i krigen som gikk for seg her i Asia ?Kan dette være en Tysk sak, håper noen her vet 🙂Denne kan kanskje være ra Japan, da jeg tro dei hadde stort sett små motorsykler før krigen, men som jeg skriver, jeg TROR ?
Dette er et flott maleri, som gjenspeiler det som hendte disse dagene, etter som jeg har skjønt så var det kun to mitt seksjoner av broen som ble bombet, resten klarte seg. så endene på broen i dag er den originale, og jeg har fått med meg alt.Om denne bomben som var på museumet, var samme type som ble brukt på broen er usikkert, som resten av det jeg har skrevet, jeg liker ikke å være sikker, før jeg er 100 % sikker.Her sitter jeg å nyter det, men en kjølig leskedrikk, mens damene er på shopping, det er jo mere interessant en å sitte på restaurant 🙂Så her sitter jeg med min kalde pils, og ser på broen og toget, mens mine tanker går til alle som led under denne krigen, og mistet sitt liv. Og det var ikke få som led under denne byggingen av jernbanen. En får tanker, som gjør noe med en, på en sånn plass som dette.Da er det siste kvelden, og jeg og små jentene får viljen våres, Pizza på oss, og pils i tillegg til meg. Dette har vært en minnerik tur for meg, og håper også dere som leser dette har vært fornøyd. Setter stor pris på ris, ros og kommentarer, på saker jeg ikke vet noe om, eller har feilinformert.