Da blir dette det siste innlegget for denne gang !
Jeg har sett mye, og opplevd mye, og tålmodigheten satt på prøve, og det mere en en gang.
Jeg som stort sett er en petimeter, og er blitt gammel og egen i tillegg, jeg sliter til tider med å tilpasse meg dette landet, og folket fra Thailand.
Jeg fikk beskjed av en venn, tell til tusen, og se om det hjelper, og vist ikke dette hjalp, så er det bare å begynne på nytt å telle 🙂
Det er mye fint, det er mye flotte, og snille mennesker, men jeg, og di har ikke samme forhold til dette med å ta vare på bilen. Jeg som knapt liker støv i bilen, må lære meg å akseptere, at når en går fra gjørmete våt jord, og rett inn i bilen, og i tillegg sparker vekk gummi matten, som er tiltenkt dette, da må jeg bare godta det…har jeg skjønt.
Måtte i en ny runde for det var en som var i slekt med en han kjente…. eller noe i den duren. Her kom vi om etter middagen, rett til mat som som det alltid er, det var fest om kvelden, mye trivelige mennesker, god mat og drit musikk, på fullt volum igjen.Når vi kjørte hjemover etter å ha besøkt bade plassen ( der ikke jeg ville bade ) Så ser jeg hvor flott dei har laget vannings systemet, ca. hver 500 meter, så detter nivået litt, og vannmengden den kan styres med sluser, selvsagt hver 500 meter det også…det trapper nedover som dette over mange kilometer.Av en eller annen merkelig grunn, så liker dei små barna seg her i andre etg., sammen med den grinete gubben. Jeg synes det er stas, at dei setter pris på meg ( ikke i Baht altså ).Og dei siste dagene, da har det regnet mye, men heldigvis ikke vind, som andre deler av landet har hatt mye av. Kaldt har det vært også, faktisk så kaldt som 26 + grader. Det kjennes kaldt ut vartfall 🙂Og her er vi på festen, for den gutten som skulle bli munk. Var faktisk mye god mat for meg også, uten at CHILLIEN ville drepe meg. Kjekt var det også, langt over forventningene.Her det to brødre, og som bildet viser, så er det stor alders forskjell på dei.. Mannen nede til venstre er min svoger, det er han som er mest handy man, og får ting utført på en grei måte. Her er det bilde av kona, og munken som var der om kvelden. Ærlig talt så trodde jeg ikke dette var en munk, men en som drev med underholdning i Pattaya, i en heller tvilsom geskjeft. Men så feil kan man ta 🙂Og her er det som plager meg i Thailand, den musikken ( Ja kall det hva du vil ) er så dårlig, og støyende at det sliter på hørselen til alle, men ingen våger å si i fra ?Dei som ikke er hørsel skadd, dei blir det vartfall med å sitte her 🙂Og her bodde kona og jeg ( det heter vel egentlig kjerring ), den lille hytta var helt topp, og dama som var eier av dette resort, hun kom med egen bil til festen, og loset oss dit. Hadde jo aldri funnet fram selv. Datteren til søsteren står på trappen, hun bodde i en annen hytte, sammen med en del barn.Og se hva som sto der på resorten, en gammel Celica, som så ut for å være i god stand.Ikke alle synes at en picup er god nok som original, hva dei har tenkt å bruke dette til, det vet ikke jeg 🙂Det ser jo bøst ut, men om det har så mye for seg, det er vel en annen sak 🙂 Billig er det sikkert ikke 🙂Her er vi da på en ny tur, da er det bror til denne dama, som har vært med oss hit og dit, som skulle besøkes. Altså så må dette bli sønnen til søstera til kjerringa mi, og da sikkert sønnen til min svoger også ?
Dette er like i nærheten av en plass som heter Khemmarat. Og den vannpumpa på bildet, den er sikkert ikke i bruk lengre.Å finne veien hit uten hjelp, det kan en bare drite i, for lengre fra folk en dette, det har ikke jeg vært før….hmmmm, var jo folk vi besøkte, så da ble dette feil 🙂Ser på hjulene bar trø sykkelen, at det var denne type transport, med vann bøffel og tralle som var her før. Sønnen til søstera har overtatt et gårdsbruk her ute i ingen manns land, og det er vel kona hans som egentlig eier dette. Er imponert over at det klarer seg på denne måten, eller er jeg blitt bortskjemt ?Oppe sover dei, og lager mat, jeg vet ikke om jeg ville bodd sånn, men nå har jo jeg valgmulighet, det har vel ikke dei ? Vi var fire stk. i bilen på denne turen, kjerringa, søstera og min svoger, og så meg da :-), turen tok vel 8 timer, og her kunne min svoger snarveiene, for når jeg endret min GPS, så var dei to enige om reise ruten 🙂Ble et skikkelig dårlig bilde, men skitt au. Dette er foreldrene til hun som eier gården, plast hadde dei ikke her før det kom yngre mennesker til, og dei var glad for at jeg betalte svigersønnen 1000.- Baht for å kjøpe sekker, og samle alt som hette plast på deres eiendom. Og denne gamle damen, spiste / tygget på noen rødlige bær, som jeg har sett mange eldre damer i Thailand gjør. Og denne gangen fikk jeg svaret, dei gir en god rus ?Her bodde jeg og kona….der kom det igjen, kjerringa mente jeg. Det var et greit resort, rent nok og veldig trivelig betjening. Var først å så på et annet resort, som virkelig såg flott ut, med restaurant også. Men makan til uhøflige folk som var der, var ikke interessert i kunder i det hele. Andre siden av Mekong, der er det Laos. Hadde en liten plan om å reise over, men det gikk ikke, måtte ha eget godkjennings merke på bilen, fra det lokale biltilsyn der jeg holder til ?Da er vi oppe igjen på gården.
Såg to scooter kjørere som for over denne spinkle, og gamle hengebroen, mannen hadde bena ute da det vinglet litt, men dama ho for som på fast vei 🙂
Var å surra å gjekk litt utenom vanlig vei, kan si at det er jungel så nærme elven, og det slang et og annet innsekt 🙂Når jeg var barn, da brukte vi bambus stenger til å fiske med, og denne hadde ikke gitt opp for en stor fisk. Det er armen til kjerring kona 🙂Dette er vel biltypen dei brukte før, ser ganske miljøvennlig ut 🙂 Såg ikke noe utstyr til å bruke på vann bøflene, så da er det kanskje kun mat produksjon ? Men for langt tau det hadde dei ikke, var ikke rare radiusen dei kunne bevege seg på ?Snodige rot samlinger på enkelte trær her, er tøft. Og dette er vel en grunn for, som ikke jeg vet, men treet vet nok 🙂Som dere ser, så var snarveien til slekten, av slekten osv. absolutt ikke noe motor vei, så det var greit med 4 x4 bil her.
Så ble bilen full av folk igjen, kona i fremsetet med en par barn rundt seg, og det var til taket i baksetet….og alle sparker med gjørmete føtter, på alt. Så nå før jeg skulle reise hjem, så betalte jeg 3000.- sånne Thai penger for full renovering, inne og ute. Utført på fredag denne uken.Her der sønnen til søstera og hans svoger å fanger fisk, jeg fatter ikke at fisk kan leve i et sånt gjørme bad. Men som sakt tidligere, det er mye jeg ikke skjønner.Og her bor denne familien, liksom litt spartansk kan man seia 🙂
Her blir det da fiske middag, og dei hadde vært snill å skaffet en større fisk til meg, som jeg spiste halve av, maten var god, og det var pilsen også. Å kjøre etter et par pils der, i denne varmen så dunster dei fort, og for det meste var det jo 1. gear det gikk i 🙂 Hus og hjem ser stusselig ut, men siste skrik av telefon det har dei 🙂Så er vi tilbake på resorten, jeg og kona, og neste gang jeg skal på tur rundt i Thailand, da skal jeg ta med meg en overmadrass, for sengen her, den hadde kun et laken oppe på plankene :-). Dette her må vel være en form for ferje plass ? Det gikk mye båter her, men ingen så store, det jeg såg mest av er denne typen som er på bildet. Det ble frakten mye varer over til Laos, om det er mangel på tilgang, eller pris, det vet jeg ikke. Denne frukten kaller dei Durian, tror jeg. Jeg har ikke orket å smake på den, da lukten når dei åpner den er motbydelig, for meg. Men det er mange som spiser den, også utlendinger, så jeg er vel litt sart jeg da ?Jeg er sikkert på tynn is her, men det kan virke som om når huset er litt dårlig, da flytter vi ? I stedet for vanlig vedlikehold så må jo dette bli dyrt ?Hva som står på dette skiltet / steinen er usikkert, men jeg har vel noen lesere som kan oversette dette 😉Alle som har kjørt motor sykkel, og har litt peiling, dei ser fort at gaffel vinkelen på disse China produserte syklene, er så feil så det kan få blitt. Jeg har vært så heldig å få prøve en sånn, og det blir som å skyve en handle vogn. med hjulene feil vei. Nervøs og farlig å kjøre, men billig, derfor er dei populære 🙂Her ser dere en båt som skal til Laos, det er ikke mye plass igjen på denne 🙂Dette må vel være en lava stein, og da må det jo ha skjedd noe her også. Ser jo sånne flere plasser i landet, så det har vel vært noen utbrudd i Asia også.Mye fine blomster er det også i Thailand, men hva di heter, har ikke peiling da jeg kun kjenner løvetann 😉Jajaja, sånn kan også dyre transport foregå, vet ikke om dette hadde blitt godkjent i Norge, av dyrevern og biltilsyn 🙂Så prøvde jeg å ta et bilde, av en traktor med en DIGER tilhenger, som var full lastet så det holdt, men du, det gikk ikke, for det han det noe som vi må ha i bilen, for ellers kan det gå galt ? At det kan hindre sikten fremover, det betyr vist ikke noe ?Noen hadde virkelig jazza opp denne trø sykkelen, sikkert mye lyd, og det er det jo mange som synes om 🙂Denne sykkelen var litt tøff, laget av alt dei hadde på skroten, fint arbeid og kunstnerisk utført.

Dette var siste bildet på denne ferien. Takk til dere som har kommentert, og lest.