MC ferien med venner startet 29 mai om morgenen, og for min del ble det snøvær litt etter ferja
Buavåg- Langevåg, dei andre tre som kom fra Karmøy slapp våt vei, men det var ingen varme der heller. Temperaturen steig litt etter hvert, når vi nærmet oss Kristiansand, men varmt var det ikke.
Så ble det SuperSpeed (Colorline) til Hirtshals, der var vi på hotellet i 21. tiden om kvelden, så middagen ble inntatt på båten. Maten var god, men et jævla styr å finne sitteplass å spise, da hele båten var full av unge fotball spillere (idioter) som sammen med trenere tror dei eide båten.
Torsdag morgen skilte vi lag, da jeg skulle ha service på min sykkel på fredagen, i Minden/Päpinghausen hos min venn Heinz Bals, som driver et BMW verksted.

Dei andre tre vennene tok turen til Scheie i to etapper, hadde en ovenatting i Glückstadt.

Jeg bor/overnatter hos mine venner i Scheie, og som alltid, er det kjekt å komme til dem, føler meg som hjemme snart, etter et vennskap som har vart i vel 30 år.Her er det blitt fredag ettermiddag, og mine venner er også ankommet, da vi skal på fest /jubileum hos Heinz Balz på lørdagen.

Utenfor huset til familien Peter, der har dei satt opp en liten stubbe, som bord :-)( ca. 500 kg )Hos Heinz så var det helstekt gris, Tyske pølser, vin, øl og snaps, så lenge kroppen orket, og det gjorde den litt for lenge. Så avreise tidspunktet fra familien Peter på søndagen, ble noe utsatt, da vinneren slo til med 1,1 i promille, kl. 10 om formiddagen. Tydelig at det hadde vært morro.Dette er Heinz, som sto for den store festen, han kommer fra Swartswald, der tror jeg ompa musikk er høgt prioritert . Men på en sånn fest, der passet det perfekt.Her er en liten video med Alpehorn: https://www.youtube.com/watch?v=9nBX63ZPb5Q&feature=youtu.be


Og mange av bildene er tatt med Huawei telefon, som er jo så bra…….eller ?Med sånn musikk, øl og annet tilbehør, så ble dette en fantastisk dag / kveld.Her er vi i en liten by, som heter Bad……, den som hadde god husk. På rekkverket på denne broen må det være tuen vis av hengelåser, som sikkert betyr noe om å holde sammen ut livet. Lurer derfor på hvor mange kunne vært fjernet, ut fra statistikk : Kun 153.500 par skilte seg i fjor 🙂Var jo en fin liten by, og god mat fant vi også. I fjor skrev jeg dagbok, i år drakk jeg Jëgermeister 🙂
Så er vi kommet til Salzburg, flott by og hotell mitt i sentrum, av den gamle sorten. Skalla hodet i taket, i den smale trappe gangen, og opp til 4. etg. Ikke det peneste hotellet, men greit nok, til den prisen.Og to av av fire, var på en eller annen konsert, oppe på slottet som vises på første bilde, fra Salzburg. Men jeg og kompisen nyter noe for halsen, i form av pils, for ølet nedover i Europa, det er godt.Ikke alle kafe navn, som hadde slått an i Norge 🙂

Vi var også oppom Obersalzberg, for å ta en tur til ørneredet, men dette var beklagelig stengt denne dagen 🙁
https://no.wikipedia.org/wiki/%C3%98rneredet

Så er vi kommet til Heiligenblüt, her ordnet Josef rom til oss, han er en snill mann. Her har jeg også vært mange ganger, og kjørt over Grossglockner, og en tur via FranzJosefshöhe.Første gang for et par av disse hyggelige karene, på en sånn reise. Tror dei fikk oppleve mye på denne turen, fjell og dalar, og enormt med svinger.https://www.grossglockner.at/gg/en/grossglockner/kaiserfranzjosefshoehe


https://www.youtube.com/watch?v=SuBCPjK-aV4


Har juksa litt, og hentet noe fra en annen plass, brukte EDB maskinen 🙂

Her er fjelltoppen som jeg nok aldri kommer opp på, men fikk da kjørt over fjellpasset som er oppkalt etter fjellet. Dette har vært en campingplass for motorsyklister i herrens mange år, nå minker det på MC folk i telt, og mer do biler er det på campingen. Maten på restauranten er som vanlig enestående, aldri noe å klage på 🙂Her er vi på vei fra Heiligenblüt til Cortina, via Anterselva, som kanskje flere kjenner til, i forbindelse med skisport ? en omvei for oss, men et flott lite pass. Her fikk jeg mitt første “ligg”………. med sykkelen selvsagt, og forhåpentligvis det siste, parkere i unna bakke på sidestøtten, uten å sette den i gir, ikke mye lurt 🙂

Etter Cortina ble det et par dalen i området Dolomittene, BMW sideveske, og et voksent fjell, i Dolomittene.Samme plass, bar tatt på motsatt side av veien.

Etter å ha drukket kaffi / vann i Cortina ble det et nytt pass, på veien mot Arabba.
Snø var det på toppen her også .Og på veien mot Arabba såg vi dette, 1000 vis av mål med skog som låg flatt.
Det hadde vært vind opp mot 200 kmh og mye regn så dama på hotellet, dette skjedde i oktober i fjor.Trist å se så mye skog så låg nede, og for en jobb å rydde i dette, og berge det som berges kan. Det var mye skogsmaskiner i gang, i mange daler, og vei renovering, der veien også var et offer for uværet.Dette viser bare litt av skadene.
En liten pause må til, og ikke minst tømme for overflødig vann, og det er best sånn, ute på landet uten video overvåking 🙂

Så er vi kommet til Arabba, som er en liten Italiensk fjell by.Her har vi flotta oss å vært på restaurant, og maten var god, her også. Hotellet var bra, og dama litt skuffa for at vi ikke kom dagen før ??? Min feil, rota med datoer, og fikk straffe gebyr, dette klarte jeg to ganger 🙁 Da byttet jeg over fra Booking.com, til Hotels.com som var enklere å skjønne, for en landsens mann fra Stord. Og selvsakt sjekket alle sammen dato før neste bestilling 🙂
Et tilfeldig hus i Arabba.
Her er det kun et lite foto stopp, om dere ser det er usikkert, men oppe i midten av bildet er toppen av skitrekket. Der kunne jeg tatt turen, med banen, begge veier, da nedtur med ski er jo livsfarlig, nei takke meg til MC kjøring.
Her er vi på vei mot Aprica ( ikke forveksle med Afrika ), der ble det også en overnatting.
Og her på hotellets balkong sitter ungdommen å knotter……….og han er nok ikke alene 🙂

Neste dag ble det mot Strengen i Østerike, men først måtte vi oppom toppen på Stelvio passet, med flaks så var GPSen innstilt på vanlige veier, og ikke på småveier. For den veien vi tok, den var via Stelvio, en liten plass nede i dalen, og var snøfri helt opp.

Dette bildet er fra 2015, som viser veien vi normalt tar opp til toppen :

Har vært noen ganger på toppen her, men aldri sett så mye snø.
Her hadde det ikke vært lett å kjøre MC 🙂

Fornøyd 🙂
Imponert 🙂
Glad og fornøyd.
Da er vi på vei ned fra fjellet, og mot Sveits, og der ble det kun en lite kaffi pause, og noen bilder.
Legger ved et bilde fra denne lille Sveitsiske byen, som ble tatt i 2015. Så er vi kommet til Stengen i Østerrike, vanskelig å finne hotellet, da Garmin ikke ville vita av det, men han der TomTom, han fant det, og i tillegg så hadde hotellet byttet navn ute på veggen.
Det ble tid for pils og mat i solen, og litt lyd fra kirkeklokkene, som bare var 50 meter fra sove roms vinduet våres.
https://www.youtube.com/watch?v=aUi5SG5xFTA&feature=youtu.be


At det går an å være glad inni, og dritsur på utsiden, ja der er jaggu bra jobba. God mat som vanlig, og godt øl.Så neste dag ble det fra Strengen i Østerrike til Offenburg i Tyskland, som ikke ligger så langt fra Strasbourg, som er vel i Frankrike. Vis kjørte langs Bodensee, på nord østre siden , og var nesten innom Liechtenstein, og fin vær hadde vi denne dagen også. Neste dag var det å kjøre fra Offenburg til Bernkastel-Kues, og vi var en del tid i Frankrike på veien dit, og det startet noe fuktig, men dugg på briller og visir, for dei som har sånt. Der er jeg heldig, ser like dårligt uansett 🙂

Vel fremme i Bernkastel-Kues ( Mosel ) så var det en ny runde med hotell leiting ( Hotel.com) har fått sinna mail. 600 meter fra sentrum, joda….kanskje i høydemeter, og 600 meter tar ikke 10 miutter med taxi. Flott hotell, og store rom til en grei pris, vi kunne faktisk bodd alle fire på samme rommet.Beklager at det har sneket seg inn en flaske vin på bildet, sikkert en gave fra hotellet 🙂
Så ble litt fotosafari i byen, etter taxi turen, og selvsagt må vi spise dette i Tyskland:

https://www.curiouscuisiniere.com/german-roasted-pork-knuckle/

Må innrømme at dette er det beste jeg noen gang har smakt, med buksene på 🙂Dette er en vakker by, men mye historiske bygninger, jeg trenger ikke forklare mer, da dere ser dette selv.Liten sokkel etasje på dette huset 🙂
Og mye vann var det før vi kjørte bil, eller var det hesten sin skyld på denne tiden 🙂
Så ble det en båttur en eller annen vei i Mosel, tror den startet nedover 🙂 Fra Bernkastel.Kues til Traben-Trarbach, en liten stopp der med øl og pizza, før vi returnerte til der vi startet fra.En fin dag, men må innrømme at alle var noe trøtte denne dagen, tipper det var all MC kjøring og sol.Slusing ble det også, og det er store sluser dette, plass til båten vi var på, og denne stor som kom bak oss. Og så fort det fylles opp, vann er sterkt på den måten.Det er ikke lite druer som blir dyrket i sånne daler, og Riesling vin smaker ikke dårlig, det testet vi her også.Her nyter vi rett sort vin, etter båt turen. Jan er vår fagmann på vin, da jeg kun kjenner tre typer vin, rød vin, vit vin og brenne vin 🙂
Og selvsagt må jeg spise snitzel, en tyr i dette landet uten øl og snitzel, det er en bortkastet tur, vartfall nesten.
Dagen etter denne fine dagen i Bernkastel-Kues, da var Villa Løwenhertz som skulle bli vår neste ovenatting. Dagen startet tørt, men det tok slutt, det regnet, så regnet det enda mere, og enda mere, helt til vi var fremme.
Her tror jeg det har bodd finere folk en oss, når bygget var nytt.Et staselig bygg, som er blitt et MC hotell nå, god servering, og tørkerom i kjelleren….til klærne altså. Vi var dass blaute alle sammen, noen hadde sågar sko som nesten var fulle av vann.
Og på vei hit, da fikk jeg lære om Garmin GPS, og valg av omkjøring, når veien er stengt.
Han som kunne dette, han slo dette på der problemet var, og han for først, jeg var sist og kom meg ikke over veien pga. trafikk, og vips så forsvant dei, så etter en stund så stoppet jeg og forsket på omkjøring muligheten på GPSen, det var heller ikke noe sjakktrekk, dette viste seg at dette må utføres der problemet er. Og sånn så lærte vi det, etter mye frem og tilbake. Og våtere og sintere ble jeg…..så unnskyld til deg som kjørte først, at du ble kalla et mannlig kjønnsorgan 🙂 (Det ble sol etter at vi hadde hengt klærne til tørk)

Neste dag så skulle vi videre til Stade, som ligger på sørsiden av Elben og vest for Hamburg , her skulle vi ha vår siste natt i Tyskland. Hotellet lå landlig til med hovedveien rett utenfor soverommet, men en venner seg til sånt også, da dette ikke er ukjent der jeg bor nå.Her har vi alle parkert på rad og rekke, og det lille hotellet i bakgrunnen. Grei mat og ellers frisk servering 🙂

Neste dag skulle vi til vår venn Harald i Danmark, og ferje fra Wischhafen til Glûckstadt, ikke rare prammen, men vi kom da over.
Fin tur videre til sør øst i Danmark, og i sol og fina været. Ble bondes strasse og motorvei helt frem, og en stopp på grensen mellom Tyskland og Danmark, noen ville kjøpe nye regnklær, andre ville kjøpe nye kjøre støvler, og dere skjønner hvorfor 🙂 Og så måtte vi jo innom Scandinavien senteret for å handle med litt tørt, og noe vått for å ta med til husverten.

Når vi ankom vår venn sør i Danmark, da var det fina været, og det ble en hyggelig kveld. Husverten hadde planlagt en kulturdag neste dag, men vi tok litt av den den første kvelden, i mellom to regnbyger.
Ja så ble det regn igjen ?
Ei flott gammel kirke som måtte besøkes, flott med sånne gamle hus.
Dette er fra dag tre i Danmark, i horisonten ser en Tyskland. Dag to var regnfull så det holdt, med store hagl etc. vi gikk ikke en meter den dagen, så det var bra vi hadde proviantert.
En fin liten plass ved sjøen, nydelige hus og det ble en flott dag.
Det ble sågar en lenger trø sykkel tur ( lang for meg ) til et museum, og en rose hage.

Moren til mannen med rosene, hadde samle hverdagslige ting fra hun var 8 år, og døde nylig 96 år gammel, om jeg husker rett.
Sønnen ( mannen med rosene ) hadde en rose hage det står respekt av, ca. 750 forskjellige sorter.Huset bak brannstasjonen brant ned…uten å få hjelp, for lang vei å kjøre mon tro 🙂Fine gamle hus, og roser.
Dette var nest siste dag, mandagen kjørte vi til Hirtshals for en siste overnatting sammen, ble ikke noe grining, men vemodig å vite at denne flotte turen var over nå. Fjordline sin Fjord Cat 11.45 fra Hirtshals, og sørlandske hjem, til Bømlo, der var jeg 20.40 om kvelden, for det klaffer sjelden med ferjen.
Takker til dere tre som alle bidro til en fantastisk fin tur, masse latter og god opplevelser.

PS. setter stor pris på ris og ros, kommentarer er alltid bra 🙂